zonafranzen

Vad skall vi tro?

För en tid sedan uttalade sig Alvesta kommuns markchef beträffande det mycket omdiskuterade moskébygget på västra Rönnedal. Bygglovet höll på att rinna ut trots att man fått en förlängd frist fram till den sista april för att lägga grunden. Markchefen uttalade sig då om möjligheten till ytterligare förlängning av tidsramen och menade då att det troligtvis skulle ske efter politiska beslut.

 

Nu kom det under gårdagen ett besked från förvaltningen för samhällsplanering att tidsfristen förlängts till den siste december. Vem tror att tjänstemännen några dagar senare skulle göra helt om från sin uppfattning att man tyckte att en ytterligare förlångning än den man redan gett borde tas av politikerna. Man kan förstå den inställningen från tjänstemännen då frågan redan varit eldfängd!

 

Är det någon som på fullt allvar tror att kommunalråden inte haft sitt finger med i spelet även denna gång för att slippa ta en politisk behandling av ärendet. Vi vet att kommunalråden var tysta om försäljningen i nära ett halvår utan att övriga politiker eller närboende fick någon som helst information. Den gången fick också tjänstemännen klä skott för något som kommunalråden i scensatt. Varför är man inte karl för sin hatt nu heller! Det är inte speciellt hedersamt att skicka fram tjänstemännen än en gång för att själva stå och begrunda situationen i bakgrunden.

 

Hur lätt hade det inte varit att låta köpet gå tillbaka i detta läge. Göra om planen och låta markområdet bli en grön oas mellan Värnamovägen och bostadsområdet liksom det är på andra sidan vägen mot Påvelsgård. Man kunde erbjudit föreningen en annan tomt t.ex. vid Ilabäcksvägen och fått alla parter nöjda.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress