zonafranzen

S-märkt svartmålning

Med anledning av Bertil Olsson (s) insändare i torsdagstidningen om att Alvesta kommun skulle kunna liknas vid ett förlist skepp är detta nog bara ett önsketänkande från hans sida.

Faktum är att det kaos Bertil och hans partikolleger beskriver i press och radio bara existera där och inte i Alvesta kommun. För en vaksam läsare kan ganska snabbt konstatera att den senaste tidens focus på en elbelyst slinga vid Spånen och fyllnadsmassor till Hanaslöv är helt koncentrerat till s-märkta företrädare. Robert Olesén, Lars-Olof Petersson, Anita Lindstedt, Tommy Mases, Bertil Olsson är de namn som figurerat i massmedia och radio och försökt svartmåla det nuvarande styret i allmänhet och Alvesta Alternativet i synnerhet.

Vad gäller då frågan. Jo att en överenskommelse i den sittande majoriteten om utbyggnad av el-ljusspåret i Spånenområdet och fyllnadsmassor till Hanaslöv för att utveckla skidbacken ytterligare skulle vara olaglig och odemokratisk enligt socialdemokraterna.

Den 5 december 2013 tog majoriteten i sin samordningsgrupp detta inriktningsbeslut som naturligtvis fordrar vederbörliga beslut i berörda politiska instanser. Den processen är i full gång. Beredning av ärendet har gjorts i Kultur & Fritidsutskottet och beslut har tagits i Samhällsbyggnadsnämnden. Ärendet skall upp i kommunstyrelsen och förhandlingar pågår med en föreningskommitté om genomförandet. Processen är ganska likartad med den som gjordes vid byggnationen av konstgräsplanen i Vislanda. Det skall också påpekas att detta handlingssätt inte är något unikt för Alvesta. Det förekommer dagligen och stundligen i hela vårt avlånga land i kommuner, landsting och regering. Varje majoritetsstyre kräver naturligtvis överenskommelse mellan de deltagande parterna för att kunna genomdriva beslut i de politiska organisationerna. Jag förutsätter att socialdemokraterna hade skriftliga överenskommelser med moderaterna i sitt samarbete under denna mandatperiods inledning. 

Trots att vi gång på gång har påpekat att det inte handlar om något enskilt avtal mellan två politiker utan ett beslut i den sittande majoriteten så är detta inte av intresse för socialdemokraterna i Alvesta. Då blir ju inte frågan längre medialt intressant och svartmålningen kan inte fortsätta.

Samtidigt med dessa båda ärenden tog majoriteten beslut om att bygga 6+6 LSS-lägenheter och att satsa 1,5 miljoner kronor på feriearbete och 1 miljon ytterligare på arbetslösa unga mellan 18-29 år. Trots att dessa beslut togs samtidigt med kostnader skyhögt över de nu så hett debatterade frågorna så har ingen debatt förekommit om dessa.

Problemet för S är att samarbetet i den nuvarande majoriteten har fungerat vilket S inte förutspådde. Dessutom har det tagits beslut under det knappa året som vi verkat i en omfattning som inte skett på åratal. Äntligen är den hett efterlängtade varmvattenbassängen snart ett faktum, nya bostadsområden anläggs, nytt industriområde tar form, konstgräsplan har kommit till, en ny fungerande organisation har tagit form och mycket mera.

Att ge sig på mig personligen med anklagelser om korruption ser jag som ytterst allvarligt. Robert Olesen skall, om han ha det minsta på fötterna i den frågan, naturligtvis göra en polisanmälan. Men nu har det gått veckor utan någon sådan åtgärd. Är detta den nya anda Robert Olesen vill införa i kommunen: att kasta ur sig grova anklagelser mot företag och personer utan saklig grund.

Bertil Olsson slutligen borde lärt sig lite av det gamla ordstävet ”att inte kasta sten när man sitter i glashus”. Många minns säkert Bertil Olssons två korta besök i rollen som kommunens högste politiske företrädare.

Lars-Olof Franzén

  

     

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress